Marko Remsu – Komponenttimyynnin monitoimimies

21.02.2023

Marko Remsu – Komponenttimyynnin monitoimimies

Markon ura EC Electro Centerillä alkoi kesätöissä ammattikoulun aikana, v. 1999. Siitä eteenpäin ura jatkui tuotannon erilaisissa kokoonpano- ja kytkentätöissä aina vuoteen 2014 asti. Myös ulkomailla tehdyillä asennuskeikoilla Marko oli tuona aikana monesti mukana. Vuonna 2014 työnkuvaan tuli muutos ja Marko siirtyi tuotannosta komponenttimyymälään tekniseksi myyjäksi. Työ sisältää mm. komponenttien myyntiä, asiakashankintaa ja asiakassuhteiden ylläpitoa. Vuonna 2008–2011 Marko suoritti oppisopimuksella Tuotantomestarin tutkinnon ja toimii nykyään komponenttimyymälän Team Leaderina, myymälän vastuuhenkilönä, sekä yrityksen työsuojeluvastaavana. Työssä vaaditaan asiakaspalvelutaitoa sekä teknistä osaamista.

Komponenttimyyntimme tarjoaa laadukkaita, sähkö- ja automaatiokomponentteja kone- ja laitevalmistajien, sähköurakoitsijoiden ja teollisuuden kunnossapidon tarpeisiin. Tuotteet ovat noudettavissa myymälästämme tai toimituspalveluna suoraan asiakkaan tiloihin hyllytettynä. Komponenttimyynnissämme on Pirkanmaan laajin sähkö- ja automaatiokomponenttien valikoima, jopa yli 5 000 tuotetta tunnetuimmilta valmistajilta.

Lue lisää komponenttimyymälästä täältä

EC Komponenttimyynnille on avattu myös verkkokauppa viime vuonna.

Verkkokauppaan tästä

”Viimeisen vuosikymmenen aikana EC:n toiminta on kehittynyt voimakkaasti. Myymälä-, varasto- ja toimistotilat ovat uudistuneet ja uusia laitteita on hankittu”, Marko kertoo. ”Myös myyntityössä on tullut kehittymistä vuosien mittaan. Nykyään asiakaspalvelutilanne ei ole vain rutiininomainen myyntisuoritus, vaan myyntitapahtuman lomassa on mukava vaihtaa kuulumisia ja rupatella ”mukavia” asiakkaan kanssa”, hän lisää. Opiskellessaan automaatiotekniikkaa, ei Marko arvannut, että tulisi joskus työllistymään asiakaspalvelutehtävissä. ”Tämä on kyllä tuntunut omalta jutulta, eikä ole kaduttanut hetkeäkään”, sanoo Marko. Myös tulevaisuuteen Markolla riittää ideoita: ”Nyt pitäisi alkaa uudistamaan myymälän demoseiniä, sekä parantaa tuotteiden esillepanoa. Kehittämisideoita löytyy myös mm. asiakaspalvelun nopeutumiseen”.

”Parasta on työn vaihtelevuus, joka näkyy asiakastilanteiden- ja tarpeiden erilaisuudessa. Toisin sanoen, ei ole kahta samanlaista päivää tai tylsää hetkeä. Haastavinta työssä tällä hetkellä on maailmanpoliittinen tilanne, joka näkyy komponenttien saatavuusongelmana ja kohonneina hintoina. Myös muutokset tuotteiden teknisissä ominaisuuksissa haastaa sopivasti”, Marko kommentoi.

Työpaikkana EC on ollut Markolle mieluisa ja tärkeänä hän pitää sitä, että tiimissä on mukavat työkaverit. Hän kokee, että ilmapiiri on hyvä ja apua tarvitessa sitä myös saa. ”Voin kyllä suositella työpaikkana!”

Vapaa-aikaansa Marko viettää yleensä perheen parissa, mutta ehtii myös harrastaa laskettelua, pyöräilyä ja koirien kanssa lenkkeilyä.

”Markon työura on antanut vahvan perustan hänen nykyiseen työtehtäväänsä. Kehittyminen asiakaspalvelutehtävässä on ollut huomattavaa viimeisten vuosien aikana. Meillä on Markon huomaavaisuudesta ja asenteesta monella opittavaa. Nämä ominaisuudet luovat erinomaisen pohjan Markon uralle myös jatkossa”, mainitsee Sales Director Mika Vaherla.

”Tällaiset henkilön kehityskaaret työelämässä ovat työnantajalle hienoja palkintoja ja myös osoitus siitä, että jotain on yrityksessäkin onnistuttu tekemään oikein”, kommentoi COB Jari Ala-Pässäri.