EC Electro Center

Lähes puoli vuosisataa kokemusta kojeistoasennuksista

10.06.2022

Lähes puoli vuosisataa kokemusta kojeistoasennuksista

Risto Remsu aloitti työnteon heti ammattikoulun jälkeen v. 1976 Maansähkössä. Vuonna 1994, Maansähkö Oy:n toiminnan alasajon yhteydessä, Risto oli mukana perustamassa Pirkan MS-Kojeisto Oy:tä, missä vanha liiketoiminta ja myös Riston työura jatkui. Myöhemmin yhtiön nimi on muuttunut EC Electro Centeriksi. Vaikka yritysten nimet ovat vuosien aikana muuttuneet, Risto on pysynyt samoissa tehtävissä lähes 46 vuotta.

Risto on helposti lähestyttävä, arvostettu ja pidetty henkilö niin työnantajan kuin työkavereiden parissa. Riston työura on keskittynyt kojeistovalmistukseen ja kokeneena ammattilaisena Risto on toiminut myös uusien kojeistoasentajien opastajana ja tukihenkilönä. Tällä hetkellä Risto työskentelee loppukokoonpanossa, mistä keskukset siirtyvät testialueelle ja sieltä varaston kautta asiakkaille. Myös muutoksia Risto on pitkän uransa aikana alalla huomannut. Uran alussa keskukset olivat pienempiä ja yksinkertaisempia. Nykyään keskukset ovat kooltaan suurempia ja myös automaatio monimuotoisempaa. On logiikoita ja hienomekaniikkaa paljon enemmän kuin aiemmin. Työkalut ovat myös kehittyneet vuosien varrella. Ennen oli paineilmalla toimivia työkaluja, nykyään suurin osa on akkukäyttöisiä. Työtiloihin on myös tullut muutosta, nykyään on isommat ja nykyaikaisemmat tilat, joissa on mukava tehdä työtä

Parasta työssään Risto kuvailee olevan sen, kun saa työn omalta osaltaan valmiiksi ja siirrettyä eteenpäin kohti testialuetta. On myös palkitsevaa ratkaista työssään vastaantulevia ongelmia.

Eläkepäivinä Risto odottaa pääsevänsä remontoimaan v. -64 rakennettua omakotitaloaan, sekä viettämään aikaansa tyttärensä pojan kanssa mm. jalkapallon merkeissä. Myös matkailu kiinnostaa.

EC Electro Center Oy kiittää Ristoa pitkästä ja miellyttävästä yhteistyöstä, sekä toivottaa hyvin ansaittuja, onnellisia eläkepäiviä!